👤

Realizati o compunere de 15-20 randuri cu urmatoarele cuvinte:berbec ciucure genunchi itinerariu linoleum pieptene sanda salariu serviciu tango biscuite cizma maieu moneda ostatic prooroc resou scluptor vehicul

Răspuns :

De Paste am primit un berbec de la nasii mei. Berbecul avea un ciucure rosu in ureche si schiopata usor din cauza unei rani la genunchi. Mama, tata, eu si berbecul ne-am intors de la nasi pe alt itinerariu decat cel urmat la plecare.      Acasa mi-am depus darul in bucatarie, pe linoleum. Am folosit un pieptene ca sa-i indrept lana incalcita. Din cauza intregii agitatii, o sanda s-a pierdut undeva sub pat sau sub dulap.
    Mama a spus ca da un salariu daca reusesc sa invat berbecul sa danseze tango. Apoi a plecat la serviciu. Eu  am   ramas acasa in maieu, cu un biscuite in mana, incercand sa dresez ostaticul. Pentru ca danseaza ca o cizma berbecul meu, cred ca nu voi vedea nici o moneda din salariul mamei.
   M-am lasat de dresaj si am trecut la alte indeletniciri, dupa ce mi-am prajit niste ochiuri pe resou. Voi deveni sculptor pentru a imortaliza in plastilina infatisarea darului meu. Apoi tata va cauta un vehicul sa-l transporte la abator.
     Tata a fost prooroc deoarece , in urma cu o zi, el a prezis ca nu va rezista prea mult prietenia dintre mine si bietul animal ranit.