👤

Am uitat cum se argumenteaza un text liric si am poezia Adam si Eva de Tudor Arghezi ,am tema sa argumentez ca poezia data apartine textului liric .Cum se face ?

Răspuns :

Pai ca sa argumentezi ca poezia data apartine textului liric trebuie sa scrii cateva trasaturi ale genului liric:-eul liric isi exprima sentimentele in mod direct;                            -textul este strucurat in strofe,in versuri,                                                                     -se folosesc  figuri de stil precum:-epitet(dai exemplu din text),                                                                                        -comparatia(dai exemplu din text, daca apare),                                                              -personificarea(dai exemplu din text,daca apare),                                                           -metafora(dai exemplu din text,daca apare),                                                                 -inversiunea(dai exemplu din text, daca apare),                                                              -repetitia,etc.                                                               apoi la terminare scrii ca poezia(cum ii zice)de  (autorul) apartine     textului liric.