👤
Mary2121
a fost răspuns

1. Completatii :

neted ca ..................
guraliv ca .................

2. Imperecheaza cuvintele cu sens opus :
balan , trainic , oaches , efemer .

3. Completeaza cu adjectivele potrivite .

Cu un cantec ................................. pe buze , cu veselia........................... in ochi , ma trantesc sub bradul ......................................... , cu capul .......................................de trunchi , aruncandu-mi cartea ..................................... .
Cand ridic privirea ...................................... , vad dealurile ................................. , acoperite de un văl ...................................... .
Un aer ......................... ineacă adancurile padurii .
Vantul ........................ al serii imi sufla peste fruntea .................................... .

URGENT !!! OFER 20 DE PUNCTE !!!

Răspuns :

1)
neted ca fata mamei
guraliv ca vrabia
2)
balan-blond
trainic-rezistent
oaches-balai
efemer-nemuritor
3)
lin pe buze, cu veselia plina , sub braduc trist,cu capul nepriceput ,cartea prietenoasa,privirea blinda ,dealurile inalte ,de un val argintiu,aer pasnic,vintul linistit ,peste fruntea rece 
neted ca oglinda
guraliv ca papagaul

balan-blond
trainic-solid
oaches-balai
efemer-trecator

Ca un cantec hoinaresc pe buze , cu veselia vizibila in ochi ,ma trantesc sub bradul inalt , cu capul lipit de trunchi , aruncandu-mi cartea mare . Cand ridic privirea frumoasa , vad dealurile verzi , acoperite de un val colorat . Un aer rece ineaca adancurile padurii .Vantul aspru al serii imi sufla peste fruntea transpirata