Răspuns :
a=| radical din 5-radical din 3| comparam radical din 5 cu radical din 3 si radical din 5 e mai mare ca radical din 3 inseamna ca modulul este pozitiv atunci il scriem: +(radical din 5-radical din 3)=radical din 5 - radical din 3
b,comparam 3 radical din 5 cu 4 radical din 3 ridicandu-le la patrat
obtinem 45<48 rezulta ca modulul este negativ deci il scriem -(3radical din 5-4radical din 3)= -3 radical din 5+ 4 radical din 3
3a=3 radical din 5- 3 radical din 3
3a-b=3 radical din 5 -3 radical din 3 -(-3 radical din 5+ 4 radical din 3)
=3 radical din 5- 3 radical din 3+3 radical din 5-4 radical din 3
=6 radical din 5- 7 radical din 3
b,comparam 3 radical din 5 cu 4 radical din 3 ridicandu-le la patrat
obtinem 45<48 rezulta ca modulul este negativ deci il scriem -(3radical din 5-4radical din 3)= -3 radical din 5+ 4 radical din 3
3a=3 radical din 5- 3 radical din 3
3a-b=3 radical din 5 -3 radical din 3 -(-3 radical din 5+ 4 radical din 3)
=3 radical din 5- 3 radical din 3+3 radical din 5-4 radical din 3
=6 radical din 5- 7 radical din 3