Răspuns :
Fie x varsta primului copil, iar y varsta celui de-al 2-lea, atunci obtinem :
x+y=15
x-2=y-2+3
⇔
separam termenii cu necunoscuta de cei fara :
x+y=15
x-y=3-2+2
⇔
x+y=15
x-y=3
⇔
Adunam ecuatiile, si obtinem :
2x=18
x-y=3
⇔
x=9
9-y=3 ⇒ y=6
Adica la momentul dat, primul copil are 9 ani, iar al 2-lea are 6, si peste doi ani primul va avea 11, iar al 2-lea copil 8.
Raspuns : 11 si 8.
x+y=15
x-2=y-2+3
⇔
separam termenii cu necunoscuta de cei fara :
x+y=15
x-y=3-2+2
⇔
x+y=15
x-y=3
⇔
Adunam ecuatiile, si obtinem :
2x=18
x-y=3
⇔
x=9
9-y=3 ⇒ y=6
Adica la momentul dat, primul copil are 9 ani, iar al 2-lea are 6, si peste doi ani primul va avea 11, iar al 2-lea copil 8.
Raspuns : 11 si 8.
6 ani unul inainte /6=3=9 al doilea inainte /6+2+2=10 ani unul 10 +2=12 altul