👤
Anto15
a fost răspuns

va rog sa ma ajutati cu analiza pe strofe a poeziei ce-ti doresc eu tie dulce romanie va roggg

Răspuns :

Subiectul operei:
Eminescu, un poet de o finete remarcabila, reuseste sa imbine ipostaza mitica si cea eroica a poporului roman in poezia " Ce-ti doresc eu tie dulce Romanie". Motive remarcabile ale romantismului, folclorul si istoria neamului, se regasesc in poezia lui Eminescu sub o postura a identitatii nationale, tara fiind vie prin trecutul sau si prin poporul viteaz de altadata.

Scurta descriere:
Poezia "Ce-ti doresc eu tie dulce Romanie" innobileaza romantismul eminescian printr-o extraordinara prezentare a valorilor nationale ce au caracterizat spatiul romanesc de-a lungul timpului.

De ce sa citesti opera?
Eminescu impleteste cu o finete extraordinara patriotismul cu idealul, fapt ce duce la existenta unor creatii edificatoare precum este si poezia „Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie". Dragostea de tara este relevanta pentru acest imn inchinat „dulcei Romanii" de catre poet.  Autorul operei: Mihai Eminescu ISBN: 973-653-597-5 Subiectul operei: Eminescu, un poet de o finete remarcabila, reuseste sa imbine ipostaza mitica si cea eroica a poporului roman in poezia " Ce-ti doresc eu tie dulce Romanie". Motive remarcabile ale romantismului, folclorul si istoria neamului, se regasesc in poezia lui Eminescu sub o postura a identitatii nationale, tara fiind vie prin trecutul sau si prin poporul viteaz de altadata....
Asteptam impresii din partea ta!