Răspuns :
primul nr. a=b:2
al doilea nr. b
al treilea nr. c=3×b+19
b:2+b+3b+19=2287
b:2+4b=2287-19=2268
b:2=2269-4b
b=(2269-4b)×2=4538-8b
b+8b=4538=> 9b=4538 =>b=4538:9=504,2
a+b+c=2287
b:a=2 de unde b=2*a
c: b =3 r 19 de unde c=3*b +19 si c in functie de a va fi
c=3*(2*a)+19=6*a+19
inlocuim b si c in functie de a in relatia sumei
a+2*a+6*a+19=2287
9*a +19=2287
9*a =2287 - 19
9*a =2268
a=2268:9=252
b=2*252=504
c=6*252 +19 =1512+19=1531
verificare : 252+504+1531=2287
b:a=2 de unde b=2*a
c: b =3 r 19 de unde c=3*b +19 si c in functie de a va fi
c=3*(2*a)+19=6*a+19
inlocuim b si c in functie de a in relatia sumei
a+2*a+6*a+19=2287
9*a +19=2287
9*a =2287 - 19
9*a =2268
a=2268:9=252
b=2*252=504
c=6*252 +19 =1512+19=1531
verificare : 252+504+1531=2287