Răspuns :
a+b+c+d=26
a=b/3
c=a
d=6
b/3+b+b/3+6=26
b+3b+b+18=78
5b=78-18
b=60:5
b=12
a=12:3=4
c=4
a=b/3
c=a
d=6
b/3+b+b/3+6=26
b+3b+b+18=78
5b=78-18
b=60:5
b=12
a=12:3=4
c=4
a+b+c+d=26
a= 1/3 . b
c=a
d-6
1/3 . b+b+ 1/3 . b+6=26
b/3+b+b/3+6=26 aducem la acelasi numitor amflificand numerele care nu au numitor cu 3 si scapam dupa aceea de numitor
b+3b+b+18=78
5b=78-18
5b=60
b=60/5
b=12
a=b/3=12/3 simplificam prin 3 si ne da =4 deci a =4
daca a=c si c=4
si d=6
a= 1/3 . b
c=a
d-6
1/3 . b+b+ 1/3 . b+6=26
b/3+b+b/3+6=26 aducem la acelasi numitor amflificand numerele care nu au numitor cu 3 si scapam dupa aceea de numitor
b+3b+b+18=78
5b=78-18
5b=60
b=60/5
b=12
a=b/3=12/3 simplificam prin 3 si ne da =4 deci a =4
daca a=c si c=4
si d=6