Răspuns :
a+b+c=2003
a=b:2-42 => b:2= a+42 => b=2a+ 84 (2× 42=84)
c=[(2a+84)-a]+91 => (a+84)+91
înlocuim si obtinem:
a+2a+84+a+84+91= 2003
4a+259= 2003 /-259
4a = 1744 /:4 => a=436
b=956
c=611
Sper că te-am ajutat!
a=b:2-42 => b:2= a+42 => b=2a+ 84 (2× 42=84)
c=[(2a+84)-a]+91 => (a+84)+91
înlocuim si obtinem:
a+2a+84+a+84+91= 2003
4a+259= 2003 /-259
4a = 1744 /:4 => a=436
b=956
c=611
Sper că te-am ajutat!
a+b+c=2003
a+42 = b:2 => b = 2 (a+42)
c-91 = a-b ( il inlocuiesti pe b )
=> c-91 = a- 2(a+42) => c= a- 2(a+42)+91
Apoi inlocuim in expresia " a+b+c = 2003" pe b si c
a + 2(a+42) + 2(a+42)+91 =2003
a + 2a+ 84 + 2a+ 84 = 1912
5a + 168 = 1912
5a =1912-168
5a= 1744
De aici il imparti la 5 dupa care inlocuiesti pe a ca sa ii afli pe c si b :))
a+42 = b:2 => b = 2 (a+42)
c-91 = a-b ( il inlocuiesti pe b )
=> c-91 = a- 2(a+42) => c= a- 2(a+42)+91
Apoi inlocuim in expresia " a+b+c = 2003" pe b si c
a + 2(a+42) + 2(a+42)+91 =2003
a + 2a+ 84 + 2a+ 84 = 1912
5a + 168 = 1912
5a =1912-168
5a= 1744
De aici il imparti la 5 dupa care inlocuiesti pe a ca sa ii afli pe c si b :))