Răspuns :
aaa. Doamne ce am urat problema asta. Cand am dat prima oara peste ea, cred ca am stat vreo ora, o ora jumate sa-i dau de capat si tot am avut nevoie de ajutor... Acum am cautat pe net sa vad daca nu este deja postata o solutie si iata ca am gasito..
Deci, stim urmatoarele :
Partea 1 : Norvegianul sta in prima casa, casa 2 de linga el e albastra, in casa 3 din mijloc se bea lapte, dar mai stim ca casa verde e in stinga celei albe. Deci cele doua case verde si alba nu pot fi decit ori casele cu nr. 3 si 4, ori 4 si 5. Am stabilit ca sint casele 4 si 5, pentru ca in casa 3 din mijloc se bea lapte in timp ce in casa verde se bea cafea. Deci casa 3 care e din mijloc e a Englezului, e rosie, deci rezulta ca casa 1 in care sta Norvegianu e cea galbena deoarece 2 e albastra, 3 e rosie, iar ultimele 2 sint verde si alba. Deci verde fiind in stinga celei albe, cum numerotarea se face de la stinga la dreapta verde e nr.4 si alba e nr. 5. Am terminat cu casele si culorile. Urmeaza partea a 2-a.
Partea 2 :
A. Casa 1 = galbena + norvegianu + apa + Dunhill + pisici
B. Casa 2 = albastra + danez + ceai + Blend + cai
C. Casa 3 = rosie + englezu + laptele + Pall Mall + pasari
D. Casa 4 = verde + germanu + cafea + Prince + peste
E. Casa 5 = alba + suedezu + bere + Blue Master + catel.
Deci, stim urmatoarele :
Partea 1 : Norvegianul sta in prima casa, casa 2 de linga el e albastra, in casa 3 din mijloc se bea lapte, dar mai stim ca casa verde e in stinga celei albe. Deci cele doua case verde si alba nu pot fi decit ori casele cu nr. 3 si 4, ori 4 si 5. Am stabilit ca sint casele 4 si 5, pentru ca in casa 3 din mijloc se bea lapte in timp ce in casa verde se bea cafea. Deci casa 3 care e din mijloc e a Englezului, e rosie, deci rezulta ca casa 1 in care sta Norvegianu e cea galbena deoarece 2 e albastra, 3 e rosie, iar ultimele 2 sint verde si alba. Deci verde fiind in stinga celei albe, cum numerotarea se face de la stinga la dreapta verde e nr.4 si alba e nr. 5. Am terminat cu casele si culorile. Urmeaza partea a 2-a.
Partea 2 :
A. Casa 1 = galbena + norvegianu + apa + Dunhill + pisici
B. Casa 2 = albastra + danez + ceai + Blend + cai
C. Casa 3 = rosie + englezu + laptele + Pall Mall + pasari
D. Casa 4 = verde + germanu + cafea + Prince + peste
E. Casa 5 = alba + suedezu + bere + Blue Master + catel.