👤

Precizaţi două argumente prin care să explicaţi importanţa turismului în economia Turciei.

Răspuns :

In prezenta lucrare am demonstrat importanta pe care o are turismul in dezvoltarea economica a Turciei, precum si influenta pe care o exercita aceasta activitate asupra dezvoltarii economice. In prima parte am definit termenii turism, dezvoltare economica, crestere economica, pentru a nu se crea confuzii si pentru a intelege mai bine atat influenta cat si legaturile care se pot stabili intre domeniile caror apartin aceste notiuni.
Am continuat cu o scurta prezentare fizico-geografica a Turciei si a principalelor obiective turistice, pentru a scoate in evidenta faptul ca Turcia are potentialul necesar pentru a desfasura activitati turistice benefice, din punct de vedere al incasarilor, in special, si al fluxurilor de turisti, in general. Au fost realizate o serie de tabele si grafice care au surprins numarul anual de turisti, clasificarea numarul de turisti dupa nationalitate, contributiile turismului la formarea PIB-ului si PNB-ului. Toate acestea avand rolul de a demonstra ca turismul Turciei influenteaza pozitiv dezvoltarea economica a acestei tari.