Răspuns :
(-5)-(-7)=-12
Daca ambele numere sunt negative(-) atunci suma lor se calculeaza scriind suma celor doua precedata de semnul "-"
(-3)-(+5)=(-3)-5=8
Daca unul este pozitiv si celalalt negativ se scad numerele si se pune in fata semnul "-" sau semnul celui mai mare numar din care se face scaderea
(+3)-(-5)=+3+5=8
Minus in fata parantezei schimba operatia sau semnul din paranteza
Daca ambele numere sunt negative(-) atunci suma lor se calculeaza scriind suma celor doua precedata de semnul "-"
(-3)-(+5)=(-3)-5=8
Daca unul este pozitiv si celalalt negativ se scad numerele si se pune in fata semnul "-" sau semnul celui mai mare numar din care se face scaderea
(+3)-(-5)=+3+5=8
Minus in fata parantezei schimba operatia sau semnul din paranteza
EXISTA O EXPRESIE " CINE SE ASEAMANA SE ADUNA". EI BINE ASA ESTE SI CU NUMERELE INTREGI. CELE CARE AU ACELASI SEMN, SE ADUNA SI DAM SEMNUL LOR COMUN (+2+5=+7;;-5-8=-13). DACA AU SEMNE CONTRARE SE DA SEMNUL CELUI MAI MARE SI SE SCAD (-7+3=-4,,-5+9=+4).