Răspuns :
1. 5 la puterea 6 : 5 la puterea 6 = 1
2. 5 la puterea a doua totul la puterea a treia x 5 la puterea a doua totul la puterea a4a : 5 la puterea 20 -1 = 5 la puterea 6 x 5 la puterea 8 : 5 la puterea 20 - 1 = 5 la puterea 14 supra 5 la puterea 20 - 1 = 1/5 la puterea 6 - 1 = se amplifica 1 cu 5 la puterea 6 si vei obtine : = 1-5 la puterea 6 totul supra 5 la puterea 6
2. 5 la puterea a doua totul la puterea a treia x 5 la puterea a doua totul la puterea a4a : 5 la puterea 20 -1 = 5 la puterea 6 x 5 la puterea 8 : 5 la puterea 20 - 1 = 5 la puterea 14 supra 5 la puterea 20 - 1 = 1/5 la puterea 6 - 1 = se amplifica 1 cu 5 la puterea 6 si vei obtine : = 1-5 la puterea 6 totul supra 5 la puterea 6
1. 5^6 ÷5^6 =1
2. (5^8)^4 ÷ 5^20 - 1 = 5^32 ÷ 5^20 -1 = 5^12 -1
3. (x-2)^4 = 3^4 x-2=3 x=5
4. (2x+1)^14 =5^14 2x+1 = 5 x=2
5. (3x+1)^24 = 10^24 3x+1 = 10 x=3