Răspuns :
aplici formulele: (a+b)^2=a^2+2ab+b^2; (a-b)^2=a^2-2ab+b^2; (a-b)(a+b)=a^2-b^2
(2+[tex] \sqrt{3} [/tex])^2 = 2^2+2*2*[tex] \sqrt{3} [/tex] + radical din 3 la puterea 2 = 7+4radical din 3; ( a este primul termen, b este al doilea termen )
(1+radical din 2)^2 = 1^2 +2*1*radical din 2 + radical din 2 la puterea 2 = 3+2radical din 2
(radical din 5+2)^2= radical din 5 la puterea 2 + 2*radical din 5*2 + 2^2 = 5+ 4 radical din 5 + 4 = 9+4 radical din 5
(2radical din 3+1)^2 = (2radical din 3)^2 + 2*2radical din 3*1 +1^2 = 13+4radical din 3
(radical din 3-2)^2= radical din 3^2 - 2*radical din 3*2 + 2^2 = 7-4radical din 3
(2-radical din 2)^2=2^2-2*2*radical din 2+2=6-4radical din2
(3-radical din3)^2=9-2*3*radical din 3 + radical din 3^2 = 9+3-6radical din 3 = 12-6radical din 3
(3radical din 2-1)^2= (3 radical din 2)^2-2*3 radical din 2*1+ 1= 9*2-6radical din 2+1=19-6radical din 2
(1+radical din 3)(1-radical din 3)= 1^2- radical din 3^2=1-3=-2
(3radical din 2-1)(3radical din 2+1)= (3radical din 2)^2-1^2 = 9*2-1=17
(2radical din 2-3)(2radical din 2+3)= (2radical din2)^2-3^2=4*2-9=-1
(2+[tex] \sqrt{3} [/tex])^2 = 2^2+2*2*[tex] \sqrt{3} [/tex] + radical din 3 la puterea 2 = 7+4radical din 3; ( a este primul termen, b este al doilea termen )
(1+radical din 2)^2 = 1^2 +2*1*radical din 2 + radical din 2 la puterea 2 = 3+2radical din 2
(radical din 5+2)^2= radical din 5 la puterea 2 + 2*radical din 5*2 + 2^2 = 5+ 4 radical din 5 + 4 = 9+4 radical din 5
(2radical din 3+1)^2 = (2radical din 3)^2 + 2*2radical din 3*1 +1^2 = 13+4radical din 3
(radical din 3-2)^2= radical din 3^2 - 2*radical din 3*2 + 2^2 = 7-4radical din 3
(2-radical din 2)^2=2^2-2*2*radical din 2+2=6-4radical din2
(3-radical din3)^2=9-2*3*radical din 3 + radical din 3^2 = 9+3-6radical din 3 = 12-6radical din 3
(3radical din 2-1)^2= (3 radical din 2)^2-2*3 radical din 2*1+ 1= 9*2-6radical din 2+1=19-6radical din 2
(1+radical din 3)(1-radical din 3)= 1^2- radical din 3^2=1-3=-2
(3radical din 2-1)(3radical din 2+1)= (3radical din 2)^2-1^2 = 9*2-1=17
(2radical din 2-3)(2radical din 2+3)= (2radical din2)^2-3^2=4*2-9=-1