Răspuns :
Mai întâi, este corect ajutați-mă și învățați-mă.
E foarte simplu: dacă facem înmulțirile se simplifică!...
2x²= x(2x+1)-25
2x²= 2x² +x -25
x= 25
E foarte simplu: dacă facem înmulțirile se simplifică!...
2x²= x(2x+1)-25
2x²= 2x² +x -25
x= 25
2x²=x(2x+1)-25
2x²=2x²+x-25
acum o să îl trecem pe 2x² și pe x în partea stânga cu semnul schimbat ( ca să fie acolo termeni asemenea)
2x² - 2x² - x= -25( am scris -25 deoarece îl luăm cu semnul lui din față)
0-x=-25
-x=-25 iar x ( fără minus): x=25. Sper ca ai înțeles :)
2x²=2x²+x-25
acum o să îl trecem pe 2x² și pe x în partea stânga cu semnul schimbat ( ca să fie acolo termeni asemenea)
2x² - 2x² - x= -25( am scris -25 deoarece îl luăm cu semnul lui din față)
0-x=-25
-x=-25 iar x ( fără minus): x=25. Sper ca ai înțeles :)