👤
a fost răspuns

As dori si eu un eseu de 10 randuri intitulat " Matura buclucasa"

Răspuns :

MATURA BUCLUCASA
In Oraselul Magiei erau reduceri de Black Friday la maturi, cazane, haine de vrajitoare si vampiri si masini de epilat cu putere maxima pentru varcolaci si nu in ultimul rand umprele si protecte de soare pentru vampirii sensibili.
Vrajitoarea in devenire Daia se juca in timp ce matusa ei se pregatea pentru a merge in oras la marea reducere de Black Friday.
-Daia, nu te mai prosti si imbracata sa mergem, am sa-ti cumpar o matura pentru notele tale bune la scoala de vrajitori!
-Serios, spuse Daia incantata, acum merg sa ma imbrac!
Daia pana acum nu avusese propria ei matura de vrajitoare si circula doar pe Zena, matura matusii ei!
-Mai repede matus-o, hai mai avem putin pana intram, grabeste pasul! spunea Daia nerabdatoare.
-Acum, acum, dar ia-o mai incet si tu!
Daia si matusa ei se plimbara de ore intregi printre maturi, dar lui Daia nu-i placea nicuna, spunea ca asta este prea mare, asta este pre mica, nu ii place culoarea, nu ii place materialul!
-Vai Daia ce ma fac cu tine, am vazut cred ca 60 de maturi pana acum si nici una nu ti-a placut! Alege una o data, spuse matusa Daiei.
-Acum, acum dar nu vad una care sa fie speciala....Ooooooo, uitate la frumusetea aia de matura, este perfecta!!!! spuse Daia.
Era o matura roz si colorata numita Sparkle sau cum ii spunea vanzatorul MATURA BUCLUCASA.
-O putem lua matus-o te roggggggg!!!!
-Nu stiu ce sa zic, vezi ca domnul spune ca este cam buclucasa! spuse matusa.
-Dar, am sa ma descurc eu cu ea, acum pe bune, cat de greu poate fii?
Matusa se lasa convinsa si cumparara matura, iar apoi au mers acasa sa o testeze.
-Bine stai dreapta si nu iti tine... Dar matusa Daiei nici nu apuca sa termine ca Daia o si zbughi cu matura in inaltul cerului. cu viteza luminii.
-Aaaaa, asta este beton!!! striga Daia in timp ce se invartea in cercuri in inaltul cerului.
-Daia coboara aici imediat, ai putea sa cazi!!
-Nu e vina mea, e vina maturii ea zbooaoaoaora asaaaa!! WOW!!!spuse Daia in timp ce aproape ca vomita prajiturele pe care le mancase la o cofetărie.
Matusa isi flutura de doua ori bagheta si opri matura din invartit si o aduse pe Daia inapoi pe pamant.
-Daia, puteai sa te ransesti, gata ducem matura asta inapoi!
-Nu matus-o, te rog, mai dai o sansa! Promita sa fie cuminte de acum in colo, nu-i asa Sparkle?
zise Daia.
-Zvuvum! zise matura
-Vezi matus-o!
-Bine, mai ai o sansa, nu o da in bara matur-o!
Dupa mai multe zboruri Daia invata cum sa isi controleze matrura si Sparke era tare fericita ca nu fusese returnata.
Daia a castigat un concurs cu Sparke care se dovedise a fi cea mai rapida matura, era chiar mai rapida decat Zena, matura matusii.
Daia si Sparkle devenisera cele mai bune prietene si Daia era super incantata de matura ei buclucasa!