Folosim inductia matematica. 1) Verificarea: p(1): "1=(2*1-1)" care este adevarata 2)Demonstratia: Construim propozitia p(k): "1+3+5+...+(2k-1)=k^2" pe care o consideram adevarata Construim propozitia p(k+1): "1+3+5+...+[2(k+1)-1]=(k+1)^2" Demonstram ca p(k+1) este adevarata: 1+3+5+...+(2k-1)+[2(k+1)-1]=k^2+[2(k+1)-1] (adresa 1) Analizam conditia pentru care k^2+[2(k+1)-1]=(k+1)^2 (adresa 2) Simplifici adresa 2 si apoi din (adresa 1) si (adresa 2) => p(k+1) este adevarata. Deci p(k) implica p(k+1). Sper ca te-am ajutat:))