👤

4)Construiti dialoguri pentru urmatoarele situatii de comunicare.Folositi pentru fiecare caz formule specifice adaptate la situatia data.
a)Il rugati pe fratele mai mic sa mearga la posta sa trimita o scrisoare recomandata.
b)Discutati cu prietenii(cel putin trei persoane)despre filmul pe care l-ati vazut impreuna.

Răspuns :

a) 
- Andrei, am nevoie de ajutorul tau. Poti merge, te rog, la posta, sa trimiti o scrisoare recomandata?
- Desigur, ce trebuie sa fac?
- Va trebuie sa timbrezi plicul, sa scrii destinatatul pe fata plicului si expeditorul pe spatele plicului, adica pe partea care se inchide. 
- Unde va trebui sa pun timbrul? 
- Pe fata plicului, in partea din dreapta sus.
-Am inteles, merg chiar acum.
- Multumesc mult, sa nu uiti sa completezi formularul pentru scrisoare recomandata!

b) 
- Baieti, ce v-a impresionat la acest film, Andrei, ce parere ai?
- Mie nu mi-a placut scenariul, mi se pare ca unele dialoguri au fost mult prea lungi si s-a pierdut ideea esentiala. Marius, tu ce crezi?
- Si mie mi s-a parut acelasi lucru, desi jocul actorilor a fost unul foarte bun.
 - Da, asa e, gestica, mimica au fost foarte elaborate si nu am observat stangacii in interpretare.
-Eu sunt de acord cu Victor, gestica a fost foarte buna.
- Se pare ca regizorul a fost mai bun decat scenaristul, nu e de mirare ca a fost premiat.