Răspuns :
Prin Teorema lui Pitagora: BC²=AB²+AC²
Teorema medianei: AM= [tex] \frac{BC}{2} [/tex] ⇒ BC=2*AM
Prin teorema catetei: AB²=BD*BC ⇒ BC= [tex] \frac{ABpătrat}{BD} [/tex]
Prin adunarea celor două proiecții ale catetelor de pe ipotenuză: BC=BD+DC
Astea mi-au venit în minte. :)
Teorema medianei: AM= [tex] \frac{BC}{2} [/tex] ⇒ BC=2*AM
Prin teorema catetei: AB²=BD*BC ⇒ BC= [tex] \frac{ABpătrat}{BD} [/tex]
Prin adunarea celor două proiecții ale catetelor de pe ipotenuză: BC=BD+DC
Astea mi-au venit în minte. :)