👤
a fost răspuns

{76-[24-4×(16×3-12×4)}]×{[12×(76-24)-4×(16×3-12)×4]}

Răspuns :

{76-[24-4x(48-48)]}x{[12x52-4x(48-12)x4]}=
[76-(24-4x0)] x (7-36x4)=
[76-(24-0)]x(7-144)=
(76-24) x 0,137=
52 x 0,137= 7,124

Totusi cred ca exercitiul este corect pentru ca inafara tuturor parantezelor trebuia sa mai fie cel putin o operatie.. Daca e gresit, mi-l poti trimite in mesaj privat pentru a te putea ajuta fara sa mai consumi puncte


{76-[24-4×(16×3-12×4)]}×{[12×(76-24)-4×(16×3-12)×4]}=
{76-[24-4×(48-48)]}×{[12×52-4×(48-12)×4]}=
{76-[24-4×0]}×{[624-4×36×4]}=
{76-[24-0]}×{[624-144×4]}=
{76-24}×{[624-576]}=
52×48=
2,496