Răspuns :
3^22=(3^2)^11 = 9^11
2^33=(2^3)^11 = 8^11
deci rezulta ca 3^22 > 2^33
2^33=(2^3)^11 = 8^11
deci rezulta ca 3^22 > 2^33
(3)22 > (2)33
1.Scrii exponentul ca un produs de doi factori:
22=2·11
33=3·11
(3)2 ∙ 11 > (2) 3 ∙11
2. Separi primul factor din exponent de al 2 -lea pentru a fi la exponent unul şi acelaşi, adică 11 şi la prima bază şi la cealaltă.
(3 la puterea a 2-a) totul la putere a 11-a > (2 la puterea a 3-a) totul la a 11-a
3. Transformi nr. scris ca putere în nr. natural şi compari.
9 la putere a 11-a > 8 la puterea a 11-a
1.Scrii exponentul ca un produs de doi factori:
22=2·11
33=3·11
(3)2 ∙ 11 > (2) 3 ∙11
2. Separi primul factor din exponent de al 2 -lea pentru a fi la exponent unul şi acelaşi, adică 11 şi la prima bază şi la cealaltă.
(3 la puterea a 2-a) totul la putere a 11-a > (2 la puterea a 3-a) totul la a 11-a
3. Transformi nr. scris ca putere în nr. natural şi compari.
9 la putere a 11-a > 8 la puterea a 11-a