Prefer să înmulţesc toată funcţia cu 2, ca să scap de numitori şi obţinem:
[tex]f_{(x)} = -x^2 + (4a+8)x + 6a - 2b -5[/tex]
Dacă avem funcţia:
[tex]f_{(x)} = ax^2 + bx + c[/tex]
Vărful ei are coordonatele:
[tex]V(- \frac{b}{2a}, -\frac{delta}{4a}) [/tex]
În ecuaţia ta, acesta este:
[tex]V( -\frac{(4a-8)}{-2}, -\frac{delta}{4*(-1)})[/tex]
=>
[tex] \frac{4a-8}{2} = 6 => a =5[/tex]
Ştiind coordonatele vârfului, avem:
[tex]f_{(-\frac{b}{2a})} = -\frac{delta}{4a}[/tex]
<=> [tex]f_{(6)} = 25[/tex]
=> [tex]-36 + 24a - 48 + 6a - 2b - 5 = 25 \\
a=5 => b= 18[/tex]