Deoarece suma 3a+b+6c este multiplu de 3 (in cazul nostru 51) si doi dintre termenii sumei 3a si 6c sunt multipli de 3 , atunci si cel de al treilea termen al sumei , b , este multiplu de 3. Deci b=3 , pentru ca 3 este singurul numar prim multiplu de 3 ⇒
3a+3+6c=51 | -3 ⇒ 3a+6c= 48 |:3 ⇒a+2c=16 . Repetam rationamentul prin analogie : deoarece suma a+2c este multiplu de 2 (in cazul nostru 16) si unul dintre termenii sumei 2c este multiplu de 2 , atunci si cel de-al doilea termen al sumei , a , este multiplu de 2. Deci a=2 , pentru ca 2 este singurul numar prim multiplu de 2 ⇒
2+2c=16 | -2 ⇒2c=14 ⇒ c=14:2 ⇒c=7 (7 este numar prim).