Răspuns :
În opinia mea, învățarea limbilor străine este extrem de importantă în dezvoltarea personală. Fragmentul citat din biografia lui Caragiale subliniază importanța înțelegerii subtilităților și nuanțelor din operele literare, iar cunoașterea limbilor străine poate deschide uși către culturi, idei și perspective noi.
Experiența personală confirmă această importanță. Prin învățarea limbilor străine, am avut oportunitatea de a comunica cu oameni din diferite țări, de a descoperi literatură și cultură străină, ceea ce mi-a îmbogățit cunoștințele și mi-a deschis orizonturile. Învățarea unei limbi străine nu doar că ne permite să comunicăm cu mai multă ușurință într-o lume globalizată, dar ne oferă și o perspectivă mai largă asupra lumii și a diversității culturale.
În concluzie, consider că învățarea limbilor străine este esențială în dezvoltarea personală, deoarece ne ajută să ne îmbunătățim abilitățile de comunicare, să ne deschidem mințile către noi idei și să ne conectăm cu oameni din diferite medii culturale. Acest proces de învățare continuă poate contribui semnificativ la creșterea noastră personală și la înțelegerea mai profundă a lumii în care trăim.