Răspuns:
6.a) = - (1/2)·(1/5) = -1/10
Avem + cu - = - ⇒ minusul trece în față, se simplifică cu 3 și cu 4
b) = - (3/1)·(2/1) = -6
avem + cu - = - ⇒ minusul trece în față, se simplifică cu 9 și cu 32
7.a) Se transformă împărțirea în înmulțire, minusul iese în față
= - (9/16)·(8/45) = -(1/2)·(1/5) = - 1/10
Se simplifică cu 9 și cu 8
b) Se transformă împărțirea în înmulțire, minusul iese în față
= - (6/17)·(34/12) = - (1/1)·(2/2) = - 1
Se simplifică cu 6 și cu 17, apoi din nou cu 2
[tex]\boldsymbol{ \red{\star \star \star}}[/tex]