👤

5. Enumeră două diferențe între modul de comportare la ore al profesoarei
de franceză şi cel al profesoarei de biologie.

Răspuns :

În primul rând sunt două discipline diferite și sigur că ambele profesoare pot avea comportamente diferite, acest lucru ținând de stilul fiecăreia dintre ele, aceasta făcând de altfel și diferența.

• Astfel, profesoara de franceză poate fi mult mai volubilă, sociabilă și să aibă un stil lejer de predare, fiindcă disciplina pe care o predă este atrăgătoare, presupunând abordarea directă prin folosirea metodelor inter-active de învățare. Asta nu înseamnă că vei învăța mai ușor datorită acestui mod de comportare al profesoarei! În general, ar trebui să existe și niște afinități de ambele părți ( elev-profesor). Uite, eu, de exemplu am rămas cu amintirea cea mai frumoasă pentru doamna mea de franceză, fiindcă m-a cucerit cu farmecul, blândețea, parfumul suav și  ”r” graseiat din naștere, dar și cu stilul de predare activ.
  • Dacă facem referire la profesoara de biologie, aceasta este nevoită conform programei să predea în stil tradițional, astfel să nu fie atât de atrăgătoare ( chiar dacă, ca persoană este exact invers!). Totuși, stilul de comportament ține iarăși de persoană, așa că... și această profesoară poate să aibă un comportament tolerant, dar exigent, poate îmbina diverse modele de predare ( modern-tradițional) astfel încât disciplina să fie atractivă elevilor, iar comportamentul să fie un model de urmat. Pentru doamna mea de biologie, am stimă și respect  fiindcă și astăzi, după foarte mulți ani de la terminarea școlii, am în minte cunoștințele predate și asta datorită stilului de predare!