👤

7) Citiți textul, apoi puneţi semnele de punctuatie adecvate. Formulati ideea principals a
textului.

Garfield s-a strecurat in camera stăpânului,a luat acordeonul şi la aruncat drept in tomberon
din
fața casei,
-Am scapat de pacostea asta! a soptit el lui Chitaila, care era si el nemultumit de noua pasiune
a
stapanului
-O , casa dulce casa! Sper ca ai dreptate! i-a raspuns șoricelul. N-am mai avut o clipă de
linişte de când a aparut instrumentul acesta in viata noastra
Nici n-au apucat cei doi prieteni să se bucure de liniste ca in usa a aparut un muncitor de la
salubritate cu acordeonul in brate.
-Nu va suparati, domnule, dumneavoastra l-ati aruncat la gunoi? As zice ca inca este foarte
bun!

Răspuns :

Răspuns:

Garfield s-a strecurat in camera stăpânului,a luat acordeonul şi la aruncat drept in tomberonul

din

fața casei.

-Am scapat de pacostea asta! a soptit el lui Chitaila, care era si el nemultumit de noua pasiune

a

stapanului.

-O! casa dulce casa! Sper ca ai dreptate! i-a raspuns șoricelul. N-am mai avut o clipă de

linişte de când a aparut instrumentul acesta in viata noastra.

Nici n-au apucat cei doi prieteni să se bucure de liniste, ca in usa a aparut un muncitor de la

salubritate cu acordeonul in brate.

-Nu va suparati, domnule, dumneavoastra l-ati aruncat la gunoi? As zice ca inca este foarte

bun!

Explicație:

Ideea principală este

Garfield si prietenii sai arunca acordeonul stăpânului său, omul de la salubritate îl gaseste si îl aduce înapoi