👤

alcatuti o compunere narativa cu verbele: te plimbi, ati invatat, vor asculta, a baut, vom desena, scriseserati, facusi, vom fi citit, eram, o sa plecam​

Răspuns :

Într-o zi frumoasă de vară, eu și prietenii mei ne plimbam prin parcul mare din oraș. Am avut o săptămână grea la școală, dar eram bucuroși că, în sfârșit, am terminat toate temele și am învățat tot ce era necesar pentru testele de săptămâna viitoare.

În timp ce ne plimbam, am ajuns la o cafenea cochetă de pe marginea lacului. Am decis să ne oprim acolo pentru a ne relaxa puțin. Ana a băut o limonadă rece, iar noi ceilalți ne-am comandat diverse băuturi răcoritoare.

După ce ne-am odihnit, am hotărât să ne așezăm pe iarbă și să facem ceva creativ. Ana a spus: "Haideți să desenăm ceva frumos!" Am fost de acord și am scos toate materialele de desen din rucsac. Am ales un loc umbros și am început să desenăm. Am zis în cor: "Vom desena peisajul din fața noastră." Ne-am concentrat atât de tare, încât nici nu ne-am dat seama cum a trecut timpul.

După ce am terminat, am realizat că fiecare dintre noi a creat o mică operă de artă. Eram foarte mândri de ceea ce am realizat. În timp ce ne uitam la desenele noastre, ne-am amintit că scriseserăm o compunere despre prietenie la ora de română și am râs amintindu-ne de toate momentele amuzante pe care le-am trăit împreună.

Deși ne simțeam obosiți, eram fericiți și mulțumiți. Ne-am așezat din nou pe iarbă și am început să povestim. Prietenul meu Mihai a spus: "Știți, mâine vom fi citit toate cărțile din lista noastră de lecturi obligatorii. E incredibil cât de mult am reușit să facem împreună."

Într-o clipă, Ana a exclamat: "Am uitat! O să plecăm în excursie săptămâna viitoare. Trebuie să ne pregătim!" Toți am fost de acord și am început să planificăm excursia. Era clar că urma să avem parte de încă o aventură de neuitat.

Astfel, am încheiat o zi perfectă, plină de activități, prietenie și planuri de viitor. Ne-am luat rămas bun unul de la celălalt și am promis că ne vom revedea curând pentru a continua să ne bucurăm de vacanța noastră minunată.