Răspuns :
Într-o zi de vară, m-am trezit cu gândul de a-i schimba comportamentul lui Goe. Prietenul meu de o viață, Goe, era cunoscut pentru escapadele sale haotice și pentru nevoia sa constantă de a face glume pe seama altora. Cu toate acestea, am simțit că este timpul să-i influențez puțin atitudinea.
Am hotărât să-l confrunt într-o zi când eram doar noi doi pe malul râului. "Goe", am început cu vocea mea ceva mai serioasă decât de obicei, "cred că ar trebui să vorbim despre comportamentul tău."
El m-a privit surprins, dar a fost deschis la discuție. Am început să-i explic cum uneori glumele lui pot răni sentimentele altora și cum unele dintre acțiunile lui impulsivie îl pot pune în pericol. Am încercat să-i arăt că o schimbare în comportament ar putea aduce beneficii atât lui, cât și celor din jurul lui.
Cu multă răbdare și înțelegere, am încercat să-l ajut să înțeleagă importanța empatiei și a respectului față de ceilalți. Am împărtășit cu el propriile mele experiențe și sentimente, sperând că astfel îl voi ajuta să-și dezvolte o perspectivă mai matură asupra lucrurilor.
După o lungă discuție, am observat cum Goe începe să-și schimbe comportamentul treptat. În loc să facă glume la adresa altora, începea să își folosească umorul pentru a-i încuraja și a-i face pe ceilalți să se simtă bine. De asemenea, a devenit mai conștient de consecințele acțiunilor sale și a început să ia decizii mai responsabile.
În timp, am văzut o schimbare semnificativă în comportamentul lui Goe. Își folosea personalitatea vibrantă și energică pentru a aduce bucurie celor din jur, în loc să le provoace neplăceri. Am realizat că prietenia noastră a devenit și mai puternică odată ce am împărtășit acest proces de creștere și schimbare.