👤

Imaginează-ți că ai descoperit în curtea bunicilor un loc în care îți place să te retragi şi să petreci
timp lecturând cartea preferată. Redactează o notă de jurnal, de cel puțin 150 de cuvinte, care să cuprindă prezentarea unei emoţii/ a unui sentiment trăit în acel loc, incluzând o secvență descriptivă, de minimum 30 de cuvinte, una narativă și una explicativă. Data redactării jurnalului este 18 ianuarie
2024.

Notă! Punctajul pentru redactare se acordă doar în cazul în care compunerea are minimum 150 de
cuvinte şi dezvoltă subiectul propus.

Răspuns :

18 ianuarie 2024

Astăzi, am descoperit un loc minunat în curtea bunicilor, un colț ascuns de lume, unde mă pot retrage și petrece ore în șir lecturând cartea mea preferată. Acest loc are ceva magic, parcă ar fi rupt dintr-o poveste.

Secvența descriptivă:
Este un mic luminiș, înconjurat de brazi înalți și bătrâni, care oferă umbră și intimitate. Covorul de iarbă este moale și verde, iar aerul e plin de mirosul proaspăt al naturii. În mijlocul luminișului, se află o piatră mare și netedă, pe care îmi place să mă așez cu cartea în mână. Din acest loc, pot auzi șoaptele vântului prin frunze și cântecul păsărilor, creând o atmosferă perfectă pentru lectură.

Secvența narativă:
Am ajuns aici dintr-o întâmplare. În timp ce mă plimbam prin curte, căutând un loc liniștit unde să citesc, am observat un cărăruș mic, abia vizibil printre tufele de trandafiri. Curioasă, am urmat poteca și am ajuns la acest luminiș. A fost o descoperire neașteptată, dar extrem de plăcută. Am petrecut ore întregi citind în acel loc, pierzându-mă în paginile cărții și în frumusețea naturii din jur.

Secvența explicativă:
Acest loc îmi oferă un sentiment profund de liniște și fericire. De fiecare dată când mă retrag aici, simt cum grijile zilnice se risipesc și sunt înlocuite de o stare de pace interioară. Citind în acest colț de rai, mă simt conectată la natură și la mine însămi, ca și cum totul ar fi exact așa cum trebuie să fie. Este refugiul meu perfect, unde pot să mă încarc cu energie și să-mi limpezesc gândurile.

Aceste momente de liniște sunt neprețuite pentru mine și mă bucur că am descoperit acest loc special în curtea bunicilor. Este locul meu secret, unde mă pot retrage și evada din agitația cotidiană, găsindu-mi liniștea în paginile cărții mele preferate