👤

84
.
B. 30 de puncte
Redactează un text persuasiv, de cel puțin 80 de cuvinte, prin care să-ți convingi un coleg/o colegă
de teatru al scolii.
În redactarea textului tău, vei avea în vedere:
să existe în compunere introducere, cuprins, încheiere;
.
să ai un conţinut adecvat cerinței;
să construieşti un argument subiectiv, folosind două mijloace persuasive;
să respecți normele ortografice şi de punctuaţie;
să fii atent/atentă la aspectul textului, adică la aşezarea în pagină şi la felul cum scrii.
Notă. Se acordă 10 puncte din oficiu.
ajutor va rogggg​

Răspuns :

Răspuns:

Dragă coleg/colegă,

Introducere: scriu astăzi pentru a-ți împărtăși entuziasmul meu pentru piesa de teatru pe care o pregătim. Cred cu tărie că avem ocazia să creăm ceva memorabil, care să rămână în inimile spectatorilor mult timp după cortină.

Cuprins: În primul rând, teatrul este o formă de artă care ne permite să explorăm și să exprimăm emoții umane profunde, iar piesa noastră are potențialul de a atinge corzile sensibile ale publicului. În al doilea rând, munca în echipă și dedicarea pe care le vom investi în acest proiect ne vor uni și mai mult ca grup. Împreună, putem depăși orice provocare și putem aduce la viață viziunea regizorului.

Încheiere: Te încurajez să te alături mie în acest demers artistic, să contribuim cu toată pasiunea și creativitatea noastră. Să facem din această piesă nu doar un succes, ci o experiență de neuitat pentru noi toți.

Cu speranța că te-am convins, [Numele tău]

Răspuns:

Buna! Sunt Maria și doresc să-ți spun de Clubul de Teatru al școlii, care este cel mai bun loc unde poți să-ți descoperi talentul actoricesc. Eu sunt in acest clip b de câțiva ani și pot să-ți spun că am aflat multe despre mine și ce abilități am, sa mi le dezvolt .

Mara, TREBUIE SA VII! La cat de talentata ești, sunt sigură că ai primi un rol în scenetă imediat. In plus, vei avea și avantaje, pentru admiterea la liceu. Și..cine nu ar vrea sa plece de la ore pentru repetiții?!

Deci, te aștept la 15:00, pentru depunerea cererii. O sa vezi, va fi foarte distractiv, te cunoști pe tine și pe ceilalți, aflii lucruri interesante care cu siguranță te vor ajuta în viață.