👤
a fost răspuns

Scrie un text narativ in care sa povestesti o intamplare la sfarsitul clasei a cincea.compunerea trebuie sa contina si o secventa descriptiva de aproximativ cinci randuri;foloseste si un scurt dialog(20 de randuri).va rog urgent

Răspuns :

Răspuns:

Era ultima zi de scoala din clasa a cincea si atmosfera era plina de entuziasm si nerabdare. Elevii isi impachetau manualele si isi luau la revedere de la colegi si profesori, pregatiti sa isi petreaca vacanta de vara in voie. Printre ei se afla si Maria, o fata energica si mereu vesela, care se pregatea sa se mute intr-un alt oras cu familia sa.

In timp ce se pregatea sa plece, Maria a fost abordata de catre colegul ei, Andrei, care ii spuse emotionat:

Maria, mi-e atat de dor de tine si o sa imi fie ciudat fara tine in clasa anul viitor.

Maria zambi si ii raspunse cu drag:

Si mie mi-e dor de tine, Andrei! Dar sa stii ca ne vom revedea curand si vom pastra legatura. Promit!

Cei doi prieteni au stat de vorba cateva minute, rememorand amintiri din anul scolar ce tocmai se incheia. Maria si-a luat inima in dinti si i-a spus lui Andrei ca ii va scrie si ii va trimite poze cu noul ei oras, iar el i-a promis ca ii va povesti toate noutatile din clasa a cincea in noul an scolar.

In final, Maria si-a luat ramas bun de la toti colegii si profesorii cu un zambet larg pe fata, stiind ca viitorul ii rezerva multe surprize si ca prietenia cu Andrei va ramane la fel de frumoasa, chiar daca vor fi despartiti geografic. Astfel, cu inima plina de speranta si bucurie pentru viitor, Maria a parasit sala de clasa pentru ultima data in acel an scolar.

Răspuns:

Explicație:

LA SFARSITUL CLASEI A CINCEA  INTR-O DUPAMIAZA CALDUROASA DE VARA, IN SALA DE CLASA LUMINOASA SI AGITATA  ELEVII SE PREGATEAU SA PLECE ACASA PRINTRE EI SE AFLA SI UN BAIAT PLIN DE ENERGIE SI MEREU GATA DE AVENTURA. SE INTOARSE DE LA BANCA SI A VAZUT COLEGA LUI DE CLASA CARE ISI PIERDUSE BRATARA SUB CATEDRA CE SA INTANPLAT INTREABA EL  CRED CA MI-A CAZUT BRATARA SUB CATEDRA RASPUNSE IA PRIVIND INGRIJORATA  DESCRIPTIV SALA DE CLASA LUMINOASA ERA INUNDATA DE LUMINA SOARELUI DE VARA, CARE PATRUNDEA PRIN FERESTRELE MARI. PERETII ALBI ERAU ACOPERITI CU AFISE COLORATE,IAR BANCILE STRALUCEAU SUB LUMINA BLANDA, IAR IN FUNDAL  SE AUZEA MURMURUL VOIOS AL ELEVILOR CARE ISI LUAU RAMAS- BUN  PENTRU ZIUA RESPECTIVA