👤

Scrie o scrisoare din partea lui Stefan Gheorghidiu pentru Ela sau invers, cam o pagina.(Ultima noapte de dragoste întâia noapte de război, De camil petrescu).Dau coroana

Răspuns :

Răspuns:

Draga mea Ela,

Îți scriu aceste rânduri cu inima plină de gânduri și emoții contradictorii, în speranța că vei înțelege tumultul care mă macină. Războiul a adus cu el nu doar haos și distrugere, ci și o nevoie imperioasă de a reflecta asupra vieții, asupra noastră și a relației noastre.

Ela, nu pot să nu-mi amintesc de momentele noastre frumoase, de clipele în care credeam cu toată ființa mea că iubirea noastră este invincibilă. Îmi amintesc de privirile tale tandre, de zâmbetul tău cald care îmi lumina zilele cele mai întunecate. Am crezut că nimic nu ne poate despărți, că iubirea noastră este un refugiu sigur în fața tuturor greutăților vieții.

Totuși, între noi s-a instalat treptat o răceală pe care nu am știut să o gestionez. Îndoielile mele, suspiciunile și nesiguranțele m-au transformat într-un om pe care nici eu nu-l mai recunosc. Am fost orbit de gelozie, iar mintea mea a creat scenarii care m-au îndepărtat de tine. Știu că aceste gânduri au fost adesea nefondate și că te-au rănit profund. Îmi dau seama acum, în liniștea nopților de pe front, cât de mult rău ți-am făcut și cât de mult am distrus din ce am construit împreună.

Ela, războiul m-a învățat lecții dure despre viață și despre mine însumi. Printre sunetele asurzitoare ale bombelor și groaza continuă, am înțeles cât de prețioase sunt momentele de liniște și iubire. Am realizat că viața este prea scurtă pentru a fi risipită pe certuri și neînțelegeri.

Te rog să mă ierți pentru greșelile mele, pentru cuvintele dure și acțiunile nechibzuite. Îmi doresc să putem găsi o cale de a ne regăsi, de a repara ceea ce am distrus. Poate că este doar o speranță naivă, dar am învățat că fără speranță, viața ar fi cu totul insuportabilă.

Ela, îți mulțumesc pentru tot ce ai fost pentru mine și pentru momentele frumoase pe care le-am împărtășit. Chiar dacă nu putem reveni la ce a fost odată, sper că într-un viitor nu foarte îndepărtat, vom putea găsi pacea și înțelegerea necesară pentru a merge mai departe, fie împreună, fie separat.

Cu dragoste și regret,

Ștefan