Răspuns :
14 mai 2024
Astăzi am avut privilegiul să vizitez Cetatea Deva, un monument impresionant al istoriei românești. În timp ce exploram zidurile medievale și turnurile fortificate, am avut o întâlnire neașteptată cu un personaj istoric remarcabil: Mihai Viteazu.
Datele istorice despre Cetatea Deva spun că a fost construită în secolul al XIII-lea și a fost un loc strategic important în timpul luptelor pentru independența și unificarea țării. Mihai Viteazu, domnitorul care a reușit să unească cele trei principate românești în 1600, a avut un rol crucial în această perioadă tumultoasă a istoriei românești.
În timp ce mă plimbam prin curțile fortăreței, am simțit o prezență puternică și am văzut o umbră care părea să se ivească din colțul unei turnuri vechi. Înainte să apuc să îmi dau seama, Mihai Viteazu însuși apărea în fața mea, în tot aura sa regală și impunătoare.
Am fost captivat de povestea sa și de curajul său în lupta pentru unitatea țării. Mi-a vorbit despre idealurile sale nobile și despre sacrificiile pe care le-a făcut pentru poporul său. Am privit în ochii săi hotărâți și am simțit o puternică emoție, realizând că stau în fața unui adevărat erou al istoriei românești.
După o conversație profundă despre trecut și viitor, Mihai Viteazu a dispărut la fel de misterios cum apăruse, lăsându-mă cu amintirea unei întâlniri incredibile la Cetatea Deva. Această experiență mi-a întărit convingerea că istoria noastră este plină de lecții și inspirație, iar Cetatea Deva rămâne un simbol viu al mândriei și rezistenței românești.