Într-o zi senină de primăvară, am ieșit la plimbare prin parc și am dat peste o navă spațială aterizată într-un colț liniștit. Încuriosit, m-am apropiat cu pași precauți și am fost întâmpinat de un martian cu ochi strălucitori și piele verde-măslinie. Cu o ușoară tresărire de surpriză, ne-am salutat reciproc și am început să vorbim.
Martianul, cu un accent neobișnuit, mi-a povestit despre planeta sa îndepărtată și despre aventurile sale în călătoriile cosmice. Fascinat de aceste povestiri, am început să îi povestesc despre viața pe Pământ și despre toate lucrurile minunate pe care le avem aici.
Ne-am plimbat prin parc, martianul fiind uimit de frumusețea naturii noastre și de varietatea vieții pe Pământ. Am împărtășit râsete și curiozități, trecând peste barierele lingvistice cu ajutorul gesturilor și a mimicii.
După o plimbare plină de descoperiri și schimburi de idei, ne-am luat rămas-bun, promițându-ne să ne revedem într-o zi. Întâlnirea cu acest martian a fost o experiență extraordinară, care mi-a deschis noi orizonturi și mi-a adus amintiri pe care nu le voi uita niciodată.