👤

• Citește textul Elmer zboară spre casă - fragment adaptat din Dragonul tatălui meu, după Ruth Stiles Gannett. Era o zi cetoasă fără nicio rază de soare. Elmer și dragonul zburau tot zburau pe deasupra oceanului umed. Pe la lăsatul serii, dragonul zán pământul. Unde să aterizez? întrebă dragonul. Acum, că sunt liber, n-o să-mi convină deloc să fiu dus la Zoo, la circ sau mai ştiu eu unde. - Păi, o să se întunece în curând. Cred că poţi ateriza pe ponton fără să atragi atenția. Bineînţeles că va trebui să nu facem zgomot! spuse Elmer. Erau ultimele clipe petrecute împreună. - O să-mi fie dor de tine şi de zborul nostru împreună. Îţi mulţumesc că m-ai adus acasă! -N-o să uit niciodată cum ai bătut atâta drum până în Insula Sălbatică, numai ca să mă salvezi pe mine, spuse dragonul. Elmer, cred că ar trebui să-ţi dau ţie ceasul ăsta de aur. Nu mă văd purtându-l şi oricum eu nici nu ştiu să citesc ora. - Eşti sigur? Aş putea să i-l dau mamei. Aş putea să-ți ofer ceva în schimb? - Da, chiar mă întrebam dacă mai ai acadele din acelea roz şi delicioase. → Mi-au mai rămas patru, zise Elmer. Ţi le dau cu tot dragul. Stǎtură fără să facă zgomot, în timp ce dragonul savura acadelele. Deodată, s-au auzit voci. Erau nişte oameni pe ponton! Cei doi se îmbrăţişarǎ. - Unde te duci de-aici? - O să merg să-mi caut familia în munţii din Ținutul Albastru, spuse dragonul, gândindu-se la cele şase surori ale sale, la cei şapte fraţi şi la părinţii săi gigantici. Dragonul zbură în întuneric, în timp ce paznicii care îşi făceau rondul se apropiară păşind apăsat. Băiatul o luǎ la fugă, alergă pe străzi, traversǎ Parcul Verdeveşnic şi ajunse acasă. - Mamă, tată, am venit acasă. La mulţi ani! strigă el. Domnul şi doamna Elevator se grăbiră să iasă şi-l luară în braţe pe Elmer: - Vai, Elmer, cât ne bucurăm să te vedem! Nici n-ai idee cât de îngrijoraţi am fost! Pe unde ai umblat şi ce ai făcut? - O, multe, multe, vă povestesc, dar nu acum! răspunse Elmer. Mai întâi, cadourile! Elmer îi dărui tatălui trei galbeni şi-i cântă,,Mulţi ani trăiască!" la muzicuţa de argint. - lar aici e un frumos ceas de aur cu lănţişor, pentru tine, mamă. - Dar de unde ai tu lucrurile astea? întrebarǎ uimiţi domnul şi doamna Elevator. -Acesta e un secret pe care nu vi-l pot spune deocamdată, răspunse Elmer, cotrobăind în frigider după ceva de mâncare.

povestire la acest text ​

Răspuns :

Elmer și dragonul său, care fusese numit Draguș, zburau în întunericul serii, străbătând cerul în direcția casei. Dragonul se întreabă unde să aterizeze, temându-se să nu fie dus la Zoo sau la circ acum că este eliberat. Elmer îi sugerează să aterizeze pe ponton, pentru a nu atrage atenția. În timp ce se pregăteau să se despartă, dragonul îi mulțumește lui Elmer pentru că l-a adus acasă, iar Elmer îi mulțumește pentru aventura lor împreună. Dragonul îi oferă lui Elmer un ceas de aur ca semn de recunoștință, iar Elmer îi promite că îi va oferi ceva în schimb. Dragonul își amintește de acadelele preferate ale lui Elmer și acesta îi dă ultimele patru acadele roz pe care le avea. În timp ce dragonul se bucura de acadele, cei doi aud voci pe ponton și se pregătesc să se ascundă. După plecarea oamenilor, Elmer și dragonul se îmbrățișează și dragonul pleacă să-și caute familia în munții din Ținutul Albastru. Elmer aleargă acasă și îi surprinde pe părinții săi cu întoarcerea sa. Ei îl primesc cu bucurie și întrebări despre aventurile sale. Elmer le oferă cadourile primite de la dragon și le spune că le va povesti totul, dar mai întâi trebuie să mănânce ceva.