Răspuns :
3 aprilie 2024
Dragă jurnalule,
Știu că nu ți-am mai scris demult, așa că m-am gândit să-ți scriu. Trebuie să-ți povestesc despre peripețiile mele de pe vasul Speranța.
Am plecat împreună cu al meu Negrilă pe vasul Speranța, condus de Anton Lupan, și mulți alții, cum ar fi Ieremia și Gherasim. Printre aceștia se afla și un călugăr pe vas.
Într-o noapte, am observat un lucru ciudat. Călugărul îi punea lui Ieremia, care era la cârma vasului, întrebări despre busolă și alte amănunte despre navigație. Totodată am văzut că sub sutana călugărului se afla un iotagan. Am fost mirat când am văzut asta. Cum să dețină un călugăr o așa armă? Am cotrobăit un pic prin desăgile călugărului și am găsit pașaportul lui Pierre Vaillant, așa că m-am dus degrabă la căpitan să-l avertizez. Acesta a concluzionat că prietenul său a fost ucis chiar de către călugăr, care defapt era Spânu'.
A doua zi dis-de-dimineață, căpitanul mi-a spus să iau o saulă mai groascioară, iar apoi să-l urmez.
Anton Lupan s-a dus pe puntem, acolo unde era călugărul. Acesta îl salută pe presupusul călugăr, adresându-se cu Pierre Vaillant.
Călugărul sări ca ars. Eu de abia am urcat scările și am acționat. M-am înfipt în barba lui și i-am smuls-o. Atunci totul era clar. Era Spânu' piratul.
Dar dintr-o dată văd cum mă prinde și îl amenință pe căpitan că mă omoară dacă nu lasă arma jos.
Am țipat tare, chemându-l pe Negrilă. Când acesta a venit și a văzut că sunt în pericol, a sărit imediat pe Spânu' și l-a pus la pământ.
L-am legat și astfel l-am prins pe pirat.
A fost o zi plină de aventură și mister. Mă bucur că am putut să-ți scriu!
Acum plec. M-a chemat căpitanul!
Pe curând,
Mihu
Succes! ❀
Echipa BrainlyRO