Răspuns:
Explicație pas cu pas: Din ... T. asemănării avem: [tex]\frac{AC}{AB}=\frac{CD}{BE}[/tex] dar [tex]AC= AB+AB[/tex], înlocuind obținem: [tex]\frac{AB+BC}{AB} =\frac{CD}{BE}[/tex], sau [tex]\frac{AB}{AB} +\frac{BC}{AB} =\frac{CD}{AB}[/tex] dar [tex]\frac{AB}{AB} =1[/tex], avem: [tex]1+\frac{BC}{AB} =\frac{CD}{BE}[/tex], trecem [tex]1[/tex] în partea dreaptă și avem: [tex]\frac{BC}{AB} = \frac{CD}{BE} -1[/tex], [tex]\frac{BC}{AB} =\frac{CD-BE}{BE}[/tex] (am scris [tex]\frac{1}{1}[/tex] și am amplificat cu AB și am scris sub același numitor). De unde avem: [tex]AB=BC\frac{BE}{CD-BE}[/tex], [tex]AB=45*\frac{60}{90-60}[/tex], [tex]AB=90m[/tex]