👤

Exerciţiu Citiți cu atenție sursa, apoi realizați sarcinile de lucru În 2020, 275.000 de copii români cu vârste cuprinse între 7 și 17 ani nu erau înscriși în nicio formă de învăţământ (primar, gimnazial, liceal sau profesional), nivel similar cu cel din anii trecuți, în vreme ce 45.000 de copii din ciclurile primar, gimnazial şi liceal abandonează anual școala. Rezultatele programului complex de reinserție educațională dezvoltat de Salvați Copiii România constituie o bună practică pentru limitarea fenomenului de abandon şcolar: aproximativ 85% dintre copiii și tinerii din comunități vulnerabile integrați în programe de tip A Doua Şansă au continuat studiile, iar 75% dintre elevii care au participat la programe de tip Școală după Școală au înregistrat progrese şcolare semnificative. Prin activitățile derulate în cadrul centrelor educaționale, Salvați Copiii contribuie la reducerea şi prevenirea abandonului şcolar prin oferirea de servicii complementare, educaționale, sociale, de consiliere juridică şi psihologică, copiilor din grupuri vulnerabile şi familiilor acestora. 1. Menționați care sunt cele două probleme ale educației la care face referire sursa. 2. Precizați ONG-ul la care face referire sursa de mai sus. 3. Transcrieți fragmentul care precizează măsurile luate de această organizaţie pentru reducerea abandonului școlar VA ROGG AJUTATIMAAA JU STIU DELOCC. SI IMI TRB PT MAINEEEEE

Răspuns :

Răspuns:

1. Două probleme ale educației la care face referire sursa sunt abandonul școlar și faptul că mulți copii nu sunt înscriși în nicio forde învățământ.

2. ONG-ul la care face referire sursa de mai sus este Salvați Copiii.

3. " Prin activitățile derulate în cadrul centrelor educaționale, Salvați Copiii contribuie la reducerea şi prevenirea abandonului şcolar prin oferirea de servicii complementare, educaționale, sociale, de consiliere juridică şi psihologică, copiilor din grupuri vulnerabile şi familiilor acestora. "

Sper că te-am ajutat !