1 Fevruarie 1880 Dragă și dulce Cuță, [...] Te rog acum, Cuță scumpă și dragă, să crezi că totdeauna gândesc la tine, dar totdeauna voiam să-ți scriu două-trei cuvinte pozitive. Acestea nu sunt în stare a le scrie nici acum și de aceea fără voie și fără conștiință amânam din zi în zi răspunsul sub presiunea acestor amărăciuni, că soarta ta nu este odată pe deplin asigurată. Mie-mi vine să iau lumea-n cap. Să intervin în mod pozitiv, ştiu bine că nu-ţi pot face decât rău, de aceea toate pasurile trebuiesc făcute cu oarecare calcul. De te-aș ști odată pe tine la adăpost de toate nevoile vieții, hamal mă fac să pot fi la lași. Te rog Cuță dragă, iartă-mă, iartă-mă cum m-ai iertat de tăcerea mea și nu-mi răni inima cu imputări*. [...] Te îmbrățisez de mii de mii de ori, scumpul şi dulcele meu înger, și rămân al tău pentru totdeauna Emin. Dulcea mea Doamnă/Eminul meu iubit. Corespondență inedită Mihai Eminescu - Veronica Micle A. Scrie pe foaia de examen, în enunțuri, răspunsul la fiecare dintre următoarele cerințe cu privire la textul dat: 1. Indică sensul din text al secvenței să-mi iau lumea-n cap. 2. Menționează momentul redactării acestei scrisori. 3. Precizează modul în care Eminescu acționează pentru rezolvarea problemelor iubitei sale, justificându-ți răspunsul cu o secvență semnificativă din textul dat. 4. Explică motivul pentru care Eminescu amână redactarea scrisorii pentru Veronica Micle. 5. Prezintă, în 30-50 de cuvinte, o atitudine a lui Mihai Eminescu faţă de Veronica Micle, așa cum reiese din text. B. Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă greutățile vieții diminuează sau nu intensitatea sentimentului de dragoste, raportându-te atât la fragmentul extras din Corespondență inedită Mihai Eminescu - Veronica Micle, cât și la experiența personală sau culturală. Va rog, am nevoie de rezolvare urgent!