Răspuns :
Răspuns:
[tex]\boldsymbol{ \red{ -\dfrac{17}{5}}}[/tex]
Explicație pas cu pas:
[tex]E(x) = x - 1[/tex]
Folosim rezultatul obținut la punctul a):
[tex]\dfrac{(x + 4)(x + 5)}{x + 3 } = x + 1[/tex]
Din proprietatea fundamentală a proporțiilor (produsul extremilor este egal cu produsul mezilor) obținem:
[tex](x + 4)(x + 5) = (x + 3)(x + 1 )[/tex]
Desfacem parantezele, transferăm termenii ce conțin aceeași variabilă într-un singur membru:
[tex]x^2 + 5x + 4x + 20 = x^2 + x + 3x + 3[/tex]
Obținem astfel:
[tex]9x - 4x = 3 - 20 \Rightarrow 5x = -17[/tex]
și de aici:
[tex]x = -\dfrac{17}{5}[/tex]