👤
Păidab
a fost răspuns

Am nevoie de o compunere in care să se foloseasca: doua substantive proprii,trei substantive comune,doua adjective,trei pronume,trei verbe și doua în numerale urgent!!

Răspuns :

Prima zi de scoala a sosit. In acesta zi minunata un humar mare de elevi ( chiar mii) se reintalnesc in curtea scolii recitand poezii sau impartasindu-si gandurile si emotiile. Prietenele mele , Andreea si Maria m-au asteptat nerabdatoare intr-un colt, pentru a ma imbratisa pe ascuns... insa le-am recunoscut deoarece ele sunt cele mai bune prietene ale mele. Dar evident ca si ceilalti colegii sunt prietenii mei la fel ca ele, insa dansele sunt mai speciale.
 "O intamplare hazlie"
 Prima zi de vara. O zi pe care toti elevii au asteptat-o cu nerabdare. Unii si-au propus ca in aceasta zi sa nu faca nimic, iar altii sa faca o multime de lucruri. Ei bine, eu mi-am propus sa dorm. Da. Sa dorm. Nu e nimic ciudat in asta si chiar de e, pentru mine e perfect normal.
 Evident, bunele mele prietene Anca si Sara aveau alte planuri motiv pentru care, nici macar la 7 dimineata, stau pe acoperisul casei cu ele incercand sa ma mentina treaza.
-Nu inteleg. Ce facem pe acoperis la ora aceasta? Si cum de ati reusit sa va treziti asa devreme?
Ele s-au uitat pentru cateva secunde la mine, apoi una la alta incepand sa chicoteasca. 
-Vom urmari rasaritul deci nu te mai plange atat. 
Anca m-a lasat pentru cateva momente pe ganduri. N-am mai urmarit demult rasaritul soarelui, iar aceasta idee chiar imi placea.  Am stat mai bine de un sfert de ora asteptand , dintrodata cascand toate trei la unisor. Se pare ca in ciuda faptului ca suntem treeze, inca suntem victimele somnului.
-La cat mai exact rasare? Am intrebat intinzandu-ma, dezmortindu-mi mainile.
-Ar trebui sa rasara la 5 jumate. Sara mi-a urmat gestul , schimbandu-si pozitia. 
Dupa inca cateva minute am prosat ce-a zis si-am sarit ca arsa-n picioare.
-Sunteti niste idioate. Am inceput sa rad , ele privindu-ma confuze.
-M-ati trezit la ora 7 pentru a urmari rasaritul de la 5 jumate? Pe bune? Voi nu v-ati uitat la ceas?
Apoi si-au dat si ele seama.
-Deci ne-am trezit la ora aceasta degeaba?
A intrebat Sara mai mult retoric, incepand si ea sa rada. 
-Asa se pare. Anca, te stiam mai atenta. Am continuat razand isa Anca n-a zis nimic.
Neam indreptat amandoua privirile spre ea si spre surprinderea noastra, Anca dormea fara nicio problema. Revin la "ciudat". Asta chiar era ciudat.Am trezit-o si am mers toate trei in camera mea adormind instantaneu.