Răspuns:
Dacă adunăm 6 cm la o latură a unui triunghi cu toate laturile egale și obținem jumătate din perimetrul triunghiului inițial, putem folosi următoarele informații:
Fie x lungimea inițială a unei laturi a triunghiului echilateral.
După adăugarea a 6 cm, latura devine x + 6 cm.
Conform condiției, perimetrul inițial al triunghiului este de 2 ori perimetrul triunghiului modificat:
3x = 2 * (3 * (x + 6))
Vom rezolva această ecuație pentru a găsi lungimea inițială a laturii:
3x = 2 * (3x + 18)
3x = 6x + 36
36 = 6x - 3x
36 = 3x
x = 12
Deci, lungimea inițială a laturilor triunghiului este de 12 cm.
Sper că această explicație te-a ajutat! Dacă ai și alte întrebări sau vrei să discutăm despre altceva, spune-mi cu încredere!