Răspuns :
Răspuns:
[tex]salut[/tex]
Pentru a rezolva această expresie, urmărim regulile de prioritizare a operațiilor matematice, care sunt parantezele, apoi exponențierea, înmulțirea și împărțirea, iar în final adunarea și scăderea.
Vom rezolva expresia pas cu pas:
1.
[tex]7 \times 5 - 9 \times \frac{9}{9 \div 3} [/tex]
[tex] = 35 - 9 \times \frac{9}{3} = 35 - 9 \times 3[/tex]
[tex] = 35 - 27 = 8[/tex]
2. Înlocuim rezultatul în paranteza patrata:
[tex]11 - 8 = 3[/tex]
3. Calculăm parantezele exterioare:
[tex]8 + 2 \times 4 = 8 + 8 = 16[/tex]
4. Înmulțim rezultatul anterior cu 3:
[tex]15 + 3 \times 16 = 15 + 48 = 63[/tex]
5. Împărțim rezultatul cu \( x \) și obținem 6:
[tex] \frac{63}{x} = 6[/tex]
Pentru a găsi valoarea lui \( x \), trebuie să rezolvăm ecuația:
[tex]63 = 6x[/tex]
Înmulțind ambele părți cu \( x \), obținem:
\[ 63 = 6x \]
Împărțind ambele părți la 6, obținem:
\[ x = 63}6 ]
\[ x = 10.5 \]
Deci, valoarea lui \( x \) este 10.5.