👤

Dincolo de text Realizează o fişă în care să notezi posibilele semnificații ale florii albastre din poezia eminesciană. În acest scop, consultă una dintre următoarele surse din exegeza operei eminesciene, la alegere: - Vladimir Streinu,,,Floare albastră" şi lirismul eminescian în Studii eminesciene; - - D. Popovici, Poezia lui Mihai Eminescu; Zoe Dumitrescu-Buşulenga, Eminescu şi romantismul german; - Alain Guillermou, Geneza interioară a poeziilor lui Eminescu. Discutați în clasă şi comparați rezultatele investigațiilor voastre. Ce ați observat?​

Răspuns :

Răspuns:

Îmi pare rău, dar nu am acces la sursele menționate pentru a realiza o fișă cu semnificațiile florii albastre din poezia eminesciană. Totuși, pot să-ți spun că floarea albastră este un motiv recurent în poezia lui Mihai Eminescu și are adesea semnificații simbolice și romantice.

În poeziile eminesciene, floarea albastră poate reprezenta frumusețea, puritatea sau idealul inaccesibil. Uneori, floarea albastră poate fi asociată cu iubirea sau cu dorința de a evada din realitate și de a căuta frumusețea și perfecțiunea în lumea imaginară.

Este interesant să compari rezultatele investigațiilor noastre cu cele ale colegilor tăi de clasă. Poate veți descoperi interpretări diferite și veți putea avea o discuție captivantă despre semnificațiile poeziei eminesciene.

Dacă mai ai întrebări sau dacă există altceva cu care te pot ajuta, te rog să-mi spui!

Explicație:

Sper că te-am ajutat, success ☺️