👤

Capitolul IV
7. Folosind proprietățile înmulţirii numerelor raționale, demonstrează că oricare ar fi numerel
raționale a, b şi cau loc relaţiile: (b+c): a=b:a±c:a.
Cum se rezolva??

Răspuns :

Răspuns:

salut, te rog FARA "urgentttt"  intre colegi, , ca nu suntem la Gl0v0 sau [email protected] nici acolo nu "comanzi" asa

Explicație pas cu pas:

salut, NU 9prea) se rezolva...se ia de buna; se si preda la clasa  de la gimnaziu incolo;  prima oara, prin cl 6-7 cand se studiaza inmultirea in Z si Q...

e o proprietate;

inmultirea este  distributiva fata de adunare in R deci si in Q...

!!! ai o "mica" greseala in text, nu stiu cui apartine, dar "nu se face" : nu oricare a, b, c, de fapt a este NENUL

gen

(b+c) :a=(b+c) *(1/a)=b/a+c/a e tot ce poti face, nu e o demonstratie,  e o scriere altfel

se studiaza prin clas a 11-a.... pt ca unele operatii AU acesta proprietate, altele NU o au..e vorba de operatii si multimi pe care le vei studia prin clase mai mari, 11 , 12;  am zis inmultirea, ( si au zis si ei"folosind proprietatile inmultirii" cred ca ASTA doreau)  pt ca impartirea e o inmultire cu inversul...si scaderea  de la ±, ca si

"scaderea"  e o adunare cu opusul...

inversul lui a real nenul e 1/a ,  pt ca a*1/a=1...

opusul lui a real este -a pt ca a-a=0... sunt DEFINITII, nu ai ce sa DEMONSTREZI aici

ai rabdare pana in clas a 11-a sau a 12-a !  

sau, da esti curioasa,  uita-te pe aici sau unde vrei la LEGI DE COMPOZITIE si STRUCTURI ALGEBRICE