Răspuns:
Explicație pas cu pas:
Notăm cu:
a → primul număr
a + 1 → al doilea număr
a + 2 → al treilea număr
a + a + 1 + a + 2 = 69
3a + 3 = 69
3a = 69 - 3
3a = 66
a = 66 : 3
a = 22 → primul număr
a + 1 = 22 + 1 = 23 → al doilea număr
a + 2 = 22 + 2 = 24 → al treilea număr
Suma primelor două numere este:
22 + 23 = 45
Scădem 100 din suma primelor două numere
45 - 100 = - 55
Suma ultimelor două numere este:
23 + 24 = 47
Scădem 100 din suma ultimelor două numere
47 - 100 = - 53
==pav38==
Baftă multă !