Răspuns :
Din strofa a treia, verbele care sugerează ideea de transformare sunt "extrage", "denumesc" și "desemnează". Aceste verbe indică acțiuni prin care se realizează o schimbare sau o trecere de la o stare la alta.
Trecerea verbelor de la prezent la perfectul compus înseamnă că acțiunile respective s-au petrecut în trecut și s-au încheiat. Prin utilizarea perfectului compus, se subliniază faptul că rezultatul sau efectul acțiunii este relevant în prezent. Este ca și cum am spune că acțiunea a avut loc în trecut, dar are o legătură sau o relevanță în prezent.
Sper că aceste explicații te ajută! Dacă ai alte întrebări sau subiecte de discuție, te rog să mi le spui!
Trecerea verbelor de la prezent la perfectul compus înseamnă că acțiunile respective s-au petrecut în trecut și s-au încheiat. Prin utilizarea perfectului compus, se subliniază faptul că rezultatul sau efectul acțiunii este relevant în prezent. Este ca și cum am spune că acțiunea a avut loc în trecut, dar are o legătură sau o relevanță în prezent.
Sper că aceste explicații te ajută! Dacă ai alte întrebări sau subiecte de discuție, te rog să mi le spui!
În strofa a treia, verbele care sugerează ideea de transformare sunt "s-au transformat" și "s-au înălțat". Trecerea acestor verbe de la prezent la perfectul compus indică o acțiune trecută și încheiată. Cu ajutorul perfectului compus, subliniem faptul că transformarea și înălțarea au avut loc înaintea momentului prezent în care vorbim. Este o modalitate de a exprima o acțiune completă și finalizată în trecut. Sper că aceasta clarifică trecerea verbelor la perfectul compus! ✨