👤

Te numesti Alin/Alina Roman si tocmai te-ai intors dintr-o vizita de doua zile facuta bunicilor. Redacteaza o scrisoare de minimum 150 de cuvinte, adresată unui bun peieten, recent stabilit in Timișoara, in care sa ii prezinti o experiență emoționantă din vacanță. Vei include o secvență descriptivă, de cel putin 30 de cuvinte, si una explicativa. Data redactarii scrisorii este 6 februarie 2023, iar localitatea, Galati.​

Răspuns :

Dragă prietene,

Sper că această scrisoare te găsește bine și te bucuri de noul tău început în Timișoara! Îți povestesc despre o experiență emoționantă din vizita mea la bunici în acest sfârșit de săptămână.

În timpul vizitei la bunici, am avut ocazia să petrec timp de calitate cu ei în casa lor confortabilă din mediul rural. Într-o dimineață, am luat o plimbare prin sat și am descoperit un peisaj pitoresc, cu câmpuri întinse și dealuri îmbrăcate în verdele primăverii incipiente. Aerul proaspăt și liniștea absolută ne-au îmbrățișat sufletele, oferindu-ne o senzație de pace interioară pe care nu o mai simțisem de mult timp.

Însă momentul cel mai emoționant a fost când am petrecut timp cu bunica în grădina ei plină de flori și legume. Ea mi-a arătat fiecare floare și fiecare plantă cu atâta dragoste și mândrie în ochi. Mi-a povestit despre cum îngrijește fiecare plantă cu atenție și cu răbdare, și cum acestea îi aduc bucurie și împlinire în viață. În timp ce priveam culorile vii ale florilor și ascultam poveștile ei, am simțit o conexiune profundă cu natura și cu tradițiile familiei noastre.

Această experiență mi-a amintit de importanța sărbătoririi rădăcinilor noastre și de conectarea cu natura într-o lume tot mai agitată și tehnologizată. Sper că și tu ai parte de astfel de momente speciale în noul tău cămin din Timișoara și că îți aduc aminte de frumusețea simplă a vieții.

Cu drag,

Alin/Alina Roman