👤

1)Copilăria se caracterizează prin:A.îngrijorarea și responsabilitate.B.responsabilități și veselie.C.lipsa de griji și veselie .D.jocuri și muncă.2)Imaginația și fantezia unui copil sunt inepuizabile.a)Enumeră câteva dintre jocurile lui Nică!(două rânduri).b)Enumeră câteva dintre jocurile tale preferate!(două rânduri).3)Ți-ar plăcea să fi trăit în vremea lui Nică,să fii unul dintre tovarășii lui de joacă?Motivează-ți răspunsul,în 20-30 de cuvinte!Da/Nu(trei rânduri).4)Descrie,în 30-40 de cuvinte,un joc preferat de tine.(patru rânduri).5)Prezintă,în 40-50 de cuvinte,imaginea mamei,așa cum se reflectă ea în fragmentul citat.(cinci rânduri).​

1Copilăria Se Caracterizează PrinAîngrijorarea Și ResponsabilitateBresponsabilități Și VeselieClipsa De Griji Și Veselie Djocuri Și Muncă2Imaginația Și Fantezia class=

Răspuns :

Răspunsul la întrebări pe baza fragmenului

1) Copilăria se caracterizează prin:

C. lipsa de griji și veselie.

2) a) Jocurile lui Nică și ale fraților săi erau de a scoate mâțele din ascunzători și a le chinui, iar el făcea zgomote mari cu talanca, cleștele și vătraiul în casă.

b) Jocurile mele preferate sunt săritul coardei, jocul de cărți și cele online.

3) Nu, mie nu mi-ar fi plăcut ca să trăiesc pe vremea lui Nică și nici să fi fost unul dintre tovarășii lui de joacă, deoarece nu aveam avantajele de azi cum sunt televiziunea ori internetul.

4) Jocul preferat de mine este cel de pe calculator, deoarece îmi dezvolt atenția, concentrarea și dacă reușesc ca să câștig puncte, mă bucură foarte mult.

5) În fragment, imaginea mamei este a unei mame obosite de la treabă și, pentru că în casă copiii ei fac tot felul de zgomote, ea este și mai obosită, așa ca în secvența: "nu șezi cu dânșii în casă toată ziulica, să-ți scoată peri albi".

Succes! ⚘️